Tűzvédelem
hudeenplczsk
Termékek FN NANO Szolgáltatások Tanácsadás Webshop Hírek Referenciák Rólunk Kapcsolat Termékeink beépítési helyei

Passzív tűzvédelmi megoldások

A Mercor Dunamenti Zrt. fő tevékenysége – nevéhez híven- a tűzvédelem, azon belül is az építészeti (passzív) tűzvédelem. Termékeink különböző területeken, számtalan kombinációban nyújtanak megoldást az épületek megóvásának érdekében.

Manapság egyre többet hallani épületeknél fellépő, ellenőrizhetetlen tűzesetekről. Gondoljunk csak a 2005-ben Madridban leégett toronyházra vagy a 2017-es londoni szerencsétlenségre. De nem kell ahhoz messzire mennünk, hogy további példákat is találjunk. 2007-ben például a tűz áldozatául esett egy magyarországi nyúlvágóhíd és sajtgyár is.

Láthatjuk tehát, hogy egy épület megtervezésekor kiemelkedő szerepet kell tulajdonítanunk, mind az aktív, mind pedig a passzív tűzvédelemnek.

Utóbbi alatt általában a megelőző intézkedéseket értjük, melyek során az épületekbe beépített anyagok oltóhatás nélkül végeznek tűzvédelmet, tűzmegelőzést. Megnehezítik a tűz keletkezését, vagy ha már kialakult, akkor megakadályozzák, illetve késleltetik a terjedését, ezzel lehetővé téve az emberek biztonságos kimenekítését az épületből, illetve elősegítik a tűzoltás folyamatának hatékonyságát.

Előnyük abban rejlik, hogy meghatározott ideig növelik az épületszerkezetek tűz elleni stabilitását és mivel nincs mozgó vagy elektromos elemük, így a meghibásodás veszélye sem fenyeget.

A passzív tűzvédelem az alábbi területeken biztosít számunkra komoly fegyvertárat.

1. Acélszerkezetek tűzvédelme:

Az acélszerkezetek tűzvédelme elengedhetetlenül fontos az épület és a benne tartózkodó személyek megóvásának érdekében.

500 °C környékén az acél tartószilárdsága jelentősen csökken. A tartószerkezetek elveszíthetik eredeti funkciójukat, így az épület akár részlegesen vagy teljesen is összeomolhat.
Tűzvédelmi festékeink és habarcsunk védőréteget képeznek az acél felületén, ami meggátolja az acél kritikus hőmérsékletre való melegedését. Ilyen módon az acélszerkezeteken 15-től akár 240 perces tűzállóság is kialakítható.

2. Faszerkezetek tűzvédelme, faanyagvédelem:

A faszerkezetek általában véve nagyon gyúlékonyak és elősegítik a tűz terjedését.
Ezt gátolják meg bizonyos mértékben a faszerkezeti, hőre habosodó, égéskésleltető festékek, amik hatására a könnyen éghető szerkezetből ugyan korlátozott, de aránylag nagy tűzállósággal rendelkező szerkezet készíthető.

3. Tűzvédelmi lezárások, tűzgátló tömítések:

Az elnevezés igen tág területet foglal magába, s jelentős szerepe van mind a tűz keletkezésének megelőzésében, mind pedig terjedésének megakadályozásában. Polylack F, K, KG és Polylack Elastic, KG rendszereink kitűnő megoldást jelentenek egyedi vagy kombinált átvezetések tűzgátló lezárására, melyben egyidejűleg futhatnak kábelek, gépészeti csövek - éghető műanyag csövek, fémcsövek, általános gépészeti csövek-, vagy akár légcsatorna is.

A kábeleken alkalmazott bevonatok szigetelőrétegként funkcionálnak, melyek tűz esetén megakadályozzák a hőátvitelt.
Hézagok tömítésére használhatunk kisebb és nagyobb mértékben duzzadó kitteket, melyek tűz hatására kitágulnak, ezzel biztosítva a tökéletes zárást és akadályt gördítenek a tűz és a füst terjedése elé.
Ugyanilyen fontos lezárni az éghető anyagú (műanyag) csöveket is, amikhez PS mandzsettánk és PS -25 szalagunk kiválóan alkalmas. Ezen anyagaink meghatározott hőmérsékleten megduzzadnak és lezárják az égés során keletkező nyílást.

4. Dilatációs hézagok tömítése:

Sokszor találkozunk az épületeknél dilatációs (mozgó) hézagokkal. Ezeknél a réseknél a lezárás során figyelembe kell venni a mozgás mértékét, mely általában rugalmas tömítő anyagot kíván. Erre kínálunk különféle megoldásokat Dunaseal és Polylack Elastic termékeinkkel. Előbbi nagy előnye, hogy előre gyártott, könnyen kezelhető és egyszerűen csak be kell csúsztatni a résbe.

5. Födémek, födémszerkezetek tűzvédelme (vasbeton)

Polyplast G habarcsunk kíválóan alkalmas vasbeton födémek tűzállóságának megnövelésére. Meghatározott vastagságban felhordva akár 180 perces növekedést is elérhetünk.

Miben tud segíteni Önnek a Mercor Dunamenti Zrt.?

  • árajánlat készítése csak anyagra vagy akár helyszíni felmérés utáni komplett kivitelezésre
  • termékeinkkel kapcsolatos szaktanácsadás

Kérdése van? Ajánlatot kérne?

KÉRJÜK TÖLTSE KI AZ ALÁBBI ŰRLAPOT ÉS KÜLDJE EL ÜZENETÉT!


MERCOR DUNAMENTI Zrt. H-2131 Göd, Nemeskéri Kiss Miklós u. 39.

Tűzvédelem: tűzvédelmi festék, építészeti tűzvédelem, tűz elleni védelem

© MERCOR DUNAMENTI Zrt. • Honlapkészítés: Alexgraphics
Dunamenti
Dunamenti
Dunamenti