Tűzvédelem
hudeenplczsk
Termékek FN NANO Szolgáltatások Tanácsadás Webshop Hírek Referenciák Rólunk Kapcsolat Termékeink beépítési helyei

Habosodási vizsgálat és rétegvastagság mérés

Az emberi élet és az anyagi javak védelme érdekében többek között az acélszerkezetekre vonatkozóan is szigorú előírásokat tartalmaz az Országos Tűzvédelmi Szabályzat [54/2014. (XII. 5.) BM rendelet].

A korábbi gyakorlattal ellentétben az acélszerkezetek védelmét ellátó bevonatokat nem egy, vagy két, esetleg három rétegben hordjuk fel. Az új előírások szerint figyelembe kell venni az alkalmazott acélszelvények típusát (mely alapján ún. profiltényezőt számolunk) a megfelelő rétegvastagsági értékek kialakításához. Ezeket az értékeket az akkreditált intézetek által kiadott Nemzeti Műszaki Értékelések (NMÉ) és az Európai Műszaki Engedélyek (ETA) tartalmazzák.

Rétegvastagság mérés

Egy épület átadása során a kivitelezőnek jegyzőkönyvvel kell igazolnia, hogy a fent említett engedélyekben szereplő értékeket hordta fel az acélszerkezetre.

Ezeknek a dokumentumoknak az elkészítésében nyújt Önnek segítséget a Mercor Dunamenti Zrt. munkatársa, aki megfelelő mérőműszer alkalmazásával a helyszínen elvégzi az ellenőrzést, majd pedig kiállítja a mért rétegvastagságokról készült jegyzőkönyvet.

Habosodási vizsgálat

Munkánk során sokszor találkozunk olyan épületekkel, melyek felújítás előtt állnak. Ezekben az esetekben általában az acélszerkezetet már korábban ellátták tűzvédő bevonattal, melyet esetenként szükséges bevizsgálni. Ilyenkor érdemes több ponton is mintát venni a bevonatból, majd megfelelő laboratóriumi körülmények mellett ellenőrizni a festékek habosodását.

A Mercor Dunamenti Zrt. laboratóriumában lehetőség van ilyen irányú vizsgálatok elvégzésére, melyről jegyzőkönyvet állítunk ki.

Kérdése van? Ajánlatot kérne?

KÉRJÜK TÖLTSE KI AZ ALÁBBI ŰRLAPOT ÉS KÜLDJE EL ÜZENETÉT!


MERCOR DUNAMENTI Zrt. H-2131 Göd, Nemeskéri Kiss Miklós u. 39.

Tűzvédelem: tűzvédelmi festék, építészeti tűzvédelem, tűz elleni védelem

© MERCOR DUNAMENTI Zrt. • Honlapkészítés: Alexgraphics
Dunamenti
Dunamenti
Dunamenti