Tűzvédelem
hudeenplczsk
Termékek FN NANO Szolgáltatások Tanácsadás Webshop Hírek Referenciák Rólunk Kapcsolat Termékeink beépítési helyei

Azbesztmentesítés

Évszázadok óta használt azbeszttartalmú építőanyagok az elmúlt évtizedek felismerése szerint egészségünket alattomosan károsítják. Az ilyen építőanyagokból felszabaduló láthatatlan azbesztszálak belégzés útján a tüdőbe kerülve beágyazódnak, a    tüdősejteket ingerelve, rákosodási folyamatot indítanak el.

A különböző azbeszttartalmú építőanyagok közül különösen veszélyes az évtizedekig igen nagy mennyiségben használt szórt tűzvédő- vagy hőszigetelő bevonat, mivel itt könnyű, porózus, laza szerkezetű anyagba van az azbesztszál beágyazva, amelyből könnyen a légtérbe kerül. Azbeszttartalmú bevonattal ellátott épületekben, helyiségekben folyamatosan dolgozók egészségét komoly veszély fenyegeti.

A fejlett országokban számtalan kártérítési pert indítottak és nyertek meg a dolgozók a munkáltatók ellen. Környezetünk további szennyezésének megakadályozása miatt alapvető, hogy ilyen anyagok már ne kerüljenek felhasználása, ezért azt világszerte törvények is tiltják. Környezetünk egészségesebbé tétele megköveteli a már meglévő azbeszttartalmú burkolatok eltávolítását. Magyarországon cégünk, a Dunamenti Tűzvédelem Zrt. vállalkozik ilyen bevonatok biztonságos, a dolgozók egészségét és a környezetet nem károsító eltávolításra. Amerikai szakemberek követelményeinek megfelelően fejlesztettük ki az azbesztmentesítési technológiánkat, felhasználva az ezen a területen szerzett nyugat-európai tapasztalatunkat.

Ennek eredményeként a technológia kielégíti nemcsak a magyar, hanem az amerikai, valamint nyugat-európai ide vonatkozó szabályokat, követelményeket. Minden egyes munkavégzéshez beszerezzük az illetékes hatósági engedélyeket.

Mit tartalmaz ez a technológia?

  • Szabványos levegő-azbesztszál tartalom mérését a munka megkezdése előtt, alatt és után a munkaterület környezetében.
  • A munkaterület hermetikus leszigetelését környezetétől, megakadályozandó, hogy a káros anyagok a környezetbe kerüljenek.
  • Az azbeszttartalmú bevonat eltávolítását a vele dolgozók egészségének veszélyeztetése nélkül.
  • Az eltávolított azbeszttartalmú anyag előkezelését, többszörösen zárt eszközben való tárolását, elszállítását.
  • Az elszállított anyag engedélyezett módszerrel történő végleges elhelyezését oly módon, hogy ez már soha ne károsítsa a környezetet.

Dunamenti Tűzvédelem Zrt. a munkálatokkal kapcsolatos komplett, kulcsrakész szolgáltatást nyújt:

  • Beszerzi a szükséges engedélyeket
  • Előkészítik a munkaterületet
  • Az azbeszttartalmú tűzvédő anyag eltávolítása után új, környezetet nem károsító anyagokkal (tűzvédő festék, tűzvédelmi habarcs bevonat, tűzvédő lapok) elvégzik az acélszerkezet tűz elleni védelmét.
  • A terület további felhasználása kész, az egészséges munkavégzés követelményeinek megfelelő állapotban adják át megbízójának. 

Kérdése van? Ajánlatot kérne?

KÉRJÜK TÖLTSE KI AZ ALÁBBI ŰRLAPOT ÉS KÜLDJE EL ÜZENETÉT!


MERCOR DUNAMENTI Zrt. H-2131 Göd, Nemeskéri Kiss Miklós u. 39.

Tűzvédelem: tűzvédelmi festék, építészeti tűzvédelem, tűz elleni védelem

© MERCOR DUNAMENTI Zrt. • Honlapkészítés: Alexgraphics
Dunamenti
Dunamenti
Dunamenti